DOMAINE JACQUES PRIEUR – MEURSAULT – BOURGOGNE 

Om ons Bourgogne-assortiment te upgraden hebben wij de wijnen van Domaine Jacques Prieur toegevoegd. De wijnen van deze producent staan zeer hoog genoteerd in de mondiale wijnwereld en worden zeer enthousiast ontvangen op proeverijen en wijnconcoursen! Per 1 maart verkrijgbaar bij Verbeek Wijnimport.

Domaine Jacques Prieur werd opgericht in 1898 en in 2006 overgenomen door de de familie Labruyère, die al diverse wijngaarden bezat in de Beaujolais, Pomerol en Champagne. Nadine Gublin is hier de zeer gerespecteerde wijnmaakster (door Revue de Vins de France in 1997 tot beste wijnmaakster van de Bourgogne benoemd) bijgestaan door commercieel directeur Martin Prieur en dit alles onder  de bezielende leiding van Edouard Labruyère als  algemeen directeur.

Het bedrijf is eigenaar van 5 ha. Grand Cru wijngaarden (Chambertin, Chambertin Clos de Bèze, Clos de Vougeot, Musigny, Echezeaux, Corton-Charlemagne, Corton-Bressandes, Chevalier-Montrachet en Le Montrachet. Zoveel Grand Cru wijngaarden in eigen bezit is uitzonderlijk in de Bourgogne! Verder 12 ha. 1er cru wijngaarden en 4 ha. gemeente wijnen.

Dit palet aan herkomstbenamingen is het gevolg van nauwkeurig werk van generatie op generatie, met als gevolg dat het bedrijf heden ten dage behoort tot de top van de Bourgogne. Respect voor natuur, terroir en geschiedenis, dat is het motto van dit prachtige wijndomein. Druiven van welke wijngaard dan ook komen van eigen percelen, waardoor er grotere controle kan worden uitgeoefend in de periode naar de oogst toe, hetgeen resulteert in fruit van exquise kwaliteit. Na de overname in 2006 zijn er diverse renovaties geweest waardoor kelders en productieruimtes nu behoren tot de beste in de streek.

Elk perceel wordt apart gevinifieerd voor het behoud van zijn essentiële karakter. Kortom, het drinken van wijnen van dit prachtige Domaine is een feest, rood of wit….. hier proef je je Bourgogne op z’n best!!