MARCHESI ANTINORI Marchesi Antinori

Met veel trots laten wij u weten dat Verbeek Wijnimport de wijnen van Antinori per 1 maart 2017 in zijn portfolio heeft opgenomen voor in de regio Noord-Holland. Wij zijn uiteraard verguld met deze waardevolle aanvulling van topwijnen, van een van de absolute topproducenten van Italië.

Wie in Italië ‘wijn’ zegt, zegt ‘Antinori’. Deze familie maakt al meer dan 6 eeuwen wijn. Met respect voor de tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende generaties Antinori zich persoonlijk hiermee bezig.

Onder het familiemotto ‘Te Duce Proficio’ (onder uw leiding ga ik voorwaarts)
leverden de Antinori’s hun strijd voor kwaliteitsverbetering voor Italiaanse wijnen en nu staan zij te boek als een gedreven producent die Italie de weg wees naar vernieuwing. Het is het oog voor traditie en innovatie die het huis Antinori heeft gemaakt tot wat het nu is: de top van Italie.

Villa AntinoriDe afgelopen jaren heeft de familie veel geïnvesteerd in eigen wijngoederen in Toscane, het naburige Umbrië en in andere delen van Italië. Altijd met de doelstelling om een nog hogere kwaliteit wijn te leveren en het bedrijf gezond door te geven aan een volgende generatie.

Om deze doelstelling na te leven heeft de familie Antinori in 2012 een geheel nieuwe wijnkelder geopend in het hart van de Chianti Classico regio, genaamd Antinori Chianti Classico Cellars . Hier heeft de markies Piero Antinori altijd al van gedroomd; een soort futuristische wijnfabriek, vergroeid met de heuvels van Chianti. Het werd een monumentaal project, dat 15 jaar van zijn leven opslokte. Het gebouw kreeg al snel de bijnaam ‘De Toscaanse wijntempel’ en daar is niets verkeerd mee gezegd!

Deze unieke locatie in het hart van de Chianti Classico regio is ook openbaar voor het publiek en relaties. Dé ideale manier om in contact te komen met de wijnen en het gedachtegoed van de familie Antinori!